Snaren

Bij de vele soorten tennissnaren die er zijn, gaat het vooral om de speeleigenschappen van de snaar. Snaren onderscheiden zich van elkaar door de eigenschappen die elke snaar bezit, de eigenschappen zijn afhankelijk van de keuze van gebruikte materialen, diktes, structuren

Wij hebben verschillende type snaren. Deze zijn ingedeeld in categorieën.

  • S1 = Comfort
  • S2 = Allround
  • S3 = Spin
  • S4 = Spin & Duurzaamheid

Voornaamste eigenschappen van de snaar zijn;

Comfort/gevoel          S1 Comfort snaren zijn zachte soepele snaren die armvriendelijk zijn en geschikte voor mensen met een armblessure. De snaar heeft een hoge elasticiteit waardoor je speelcomfort met gevoel en power wordt bevorderd.
Allround                      S2 De allround snaren zijn soepele snaren en hebben niet echt een vaste eigenschap. Een snaar die alle omschreven eigenschappen bevat, een mix tussen power, gevoel en duurzaamheid Geschikt voor spelers van ieder niveau, recreant tot topspeler. De duurzaamheid ligt wat hoger dan bij spin, power en comfort snaren doordat ze over het algemeen wat dikker zijn.
Spin                            S3 Multifilament snaar: comfortabele snaren, zeer elastisch, ideaal voor spelers die op zoek zijn naar een elastische snaar met spinmogelijkheden, er ontstaat een hoge balsnelheid zonder dat dit veel inspanning kost, bij het balcontact met de bespanning zal er een soort trampoline-effect   gecreëerd worden.                                                                                                                                                                                                                    Polyester (monofilament) snaar met structuur: Snaren in de vorm van een achthoek, zeshoek, driehoek, etc. Het voordeel van deze snaren is dat spelers met veel spin kunnen spelen en duurzaam zijn. Een perfecte combinatie van eigenschappen dus voor spinspelers, die over het algemeen veel snaren breken. De polyester snaren met structuur zijn net als de gladde polyester snaren wat stug en zijn dus niet echt geschikt voor spelers met blessures.
Spin/Duurzaamheid   S4 Dit zijn snaren die door het gebruik van sterk materiaal langer mee gaan dan een andere willekeurige snaar. Vooral geschikt voor de spelers die snaren “slijten” (wedstrijdspelers), veel kracht   in hun slagen leggen en vanaf de baseline tennissen, zij hebben een wat stuggere snaar nodig die minder elastisch en soepel is. Nieuwe trend in polyester snaren zijn de co-polyster snaren, dat zijn polymeren die uit verschillende monomeren zijn opgebouwd en hebben een hogere soepelheid.

Over mij

Bechtold Sportief staat voor het organiseren van leuke activiteiten op tennisgebied, een bespanservice voor tennis- en squash rackets en verhuur van een ballenkanon voor particulieren en bedrijven. Mijn doelstelling is dat iedereen van jong tot oud met veel plezier bezig is op de tennis- en padelbaan.

Where we are
 

Contact gegevens

Bechtold Sportief, plezier beweeg en geniet.